Категория: Красота

Памучни фибри за коса

На английски те се наричат ​​фибри за коса, но на български са просто влакна за коса, които не са нищо повече от козметика, която се ….

Същност и стандарти на био козметиката

Същността на био козметиката се корени в голямото разнообразие на лековити растения сред природата. Използването на природни съставки в козметичните продукти не гарантира качеството им на био козметика.

Кога една козметика е “био”

За да бъде “био” един козметичен продукт, има няколко основни изисквания. Натуралните екстракти не трябва да са извлечени от растения, които са обработени с химикали като пестициди и изкуствени торове.

Живителна сила за косата (Избор на маска за коса)

Някои от често срещаните проблеми на косата са последица от неправилна поддръжка, редовната употреба на сешоари, маши и преси без използването на необходимата защита при стилизирането й. Отлично решение при стресирана и безжизнена коса е използването на маска от кокосово масло. Още преди векове, хората от Азия откриват благотворното действие на кокоса. Неговата тайна сила се крие в лауриновата киселина, която успява да достигне до дълбоките слоеве на косата и кожата и да възстанови увредения косъм или кожата на скалпа. Качеството и ползотворния ефект от маската зависи предимно от качеството на кокосовото масло. За да не губи своите ценни съставки, то трябва да е нерафинирано и студено пресовано.