Живителна сила за косата (Избор на маска за коса)

Живителна сила за косата (Избор на маска за коса)

Някои от често срещаните проблеми на косата са последица от неправилна поддръжка, редовната употреба на сешоари, маши и преси без използването на необходимата защита при стилизирането й. Отлично решение при стресирана и безжизнена коса е използването на маска от кокосово масло. Още преди векове, хората от Азия откриват благотворното действие на кокоса. Неговата тайна сила се крие в лауриновата киселина, която успява да достигне до дълбоките слоеве на косата и кожата и да възстанови увредения косъм или кожата на скалпа. Качеството и ползотворния ефект от маската зависи предимно от качеството на кокосовото масло. За да не губи своите ценни съставки, то трябва да е нерафинирано и студено пресовано.

Повече за маслото от кокос и малко рецепти 🙂

Маслото от кокос влиза в състава на много маски за коса с различно предназначение като маски против накъсване на косъма, хидратиращи, ревитализиращи, подхранващи и други. Рецептите за някои от тях ще споделим тук:

  • Маска срещу накъсване на косата – смесете една супена лъжица ябълков оцет с две супени лъжици кокосово масло, нанасяйте смесеното количество върху влажна коса, след 20 минути можете да отмиете.
  • Хидратираща маска за коса – две супени лъжици кокосово масло се смесват с една супена лъжица авокадо, след което сместа се нанася по цялата дължина на косата, изчаква се приблизително половин час и се измива обилно с шампоан. Резултатът от тази маска е здрава и мека коса с бляскав завършек.
  • Ако имате суха и безжизнена коса, то най-добрата терапия за нея би била ревитализиращата маска. Разнесете върху влажна коса две супени лъжици разтопено масло от кокос и увийте в кърпа косата за през нощта, а на сутринта измийте с подходящ шампоан.

Ето още 12 приложения на кокосовото масло от You Tube канала на Зорница

Резултатите от употребата на масло от кокос са удовлетворяващи и с видим положителен ефект, затова и маските за коса с кокос се справят успешно със задачата да подхранват и да възвръщат жизнеността на косата.


Снимка: https://pixabay.com/en/food-coconut-fruit-healthy-3062139/
Facebook Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *