Памучни фибри за коса

Памучни фибри за коса

На английски те се наричат ​​фибри за коса, но на български са просто влакна за коса, които не са нищо повече от козметика, която се използва за скриване на изтънялата коса или плешивостта. На пазара най-известните са на базата на кератин и памук, но можете да намерите и напълно изкуствени влакна.

И двете са екологично чисти, така че те не увреждат околната среда, въпреки че първите са от овча вълна, докато другите са изцяло на  памучна основа или, по-точно казано, памучна целулоза.

За да разберем кои са най-добрите, потърсихме „трибоелектрична скала“ в google. Първият резултат, който излиза е уикипедия връзка “трибоелектричен ефект“  и тази информация може да бъде полезна за разбиране на механиката и функцията на фибрите за коса.

Слушайки производителите, тези “фибри за коса” като че ли използват двете електростатични сили, за да се придържат към основата на косата, поради което искахме да проверим кои фибри са най-добри, независимо от цвета и дебелината на самия фибри.

Ако погледнем в трибоелектричната скала, която намираме от дясната страна на страницата на Уикипедия, можем да забележим, че разстоянието, което минава между косата и вълната, е по-малко от това между косата и памука.

На върха на скалата забелязваме материали, които имат по-малък трибоелектричен заряд, докато в долната част са тези с по-голям.

Използвайки този научно доказан трибоелектрична скала, ние заключихме, че тъй като памукът е към долната част на скалата, той със сигурност ще привлече повече.

Qazami прикрива изтънялата коса

 Именно поради тази причина предлагаме на Вашето внимание един продукт достъпен вече и на българският пазар, а именно Qazami Hair Fibers Make Up.  Той е продукт базиран на памучна основа. И за това Qazami фибри за коса се  придържат по-добре към  косата. Наличен е в седем различни цвята. На уебсайтът на Qazami можете да откриете и спрей за по-добра фиксация на фибрите. Нанася се много лесно и бързо, като само за 30 секунди напълно променя външният Ви вид.

Qazami – ЛЕСНА УПОТРЕБА И НЕЗАБАВЕН РЕЗУЛТАТ
Facebook Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *